[ad_1]
رشت- مرحله استانی بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در استان گیلان با معرفی ۱۲ برگزیده به کارخود پایان داد.
به گزارش خبرنگار مهر، آئین پایانی مرحله استانی بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در استان گیلان ظهر دوشنبه در رشت برگزار شد.
در این مراسم که با حضور مسؤولان، صاحبان قلم و اندیشه و علاقمندان به هنر قصهگویی در سالن سینمای اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان انجام شد، ۱۲ برگزیده بخشهای مدرن کلاسیک، آئینی سنتی، زبان اشاره، سردار سلیمانی، قصه لبخند، قصههای کودکان مظلوم غزه، نیروی انتظامی و شایستههای قدردانی این بخشها، تجلیل شدند.
هیأت داوران مرحله استانی جشنواره بیست و پنجم در گیلان شامل حسین قربانزاده، مهدی مردانی، امیر تنها، متین حسنی و الهامکمالپور با خوانش بیانیه پایانی، ضمن قدردانی از همراهی مخاطبان و سپاسگزاری برای روشن نگاه داشتن چراغ قصهگویی از سوی ۷۵ قصهگوی شرکت کننده در این رویداد فرهنگی هنری، به شاخصهای انتخاب برترینها پرداخت.
گروه داوری، قصههای مناسب با صدا، توانمندیهای فردی و ویژگیهای ظاهری و عاطفی را از جمله شاخصهای انتخاب عنوان کرد و انتخاب منبع مطالعاتی هدفمند و ارائه هنرمندانه قصه را از دیگر شرایط معرفی قصه گوهای برگزیده دانست.
داوران مرحله استانی جشنواره قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در استان گیلان همچنین، قابل فهم بودن قصهها برای مخاطب و پرهیز از شتاب زدگی را لازمه هنرنمایی در عرصه قصهگویی ارزیابی و با قدردانی از شرکت کنندگان بخش زبان اشاره، بر لزوم اهمیت آموزش و علاقهمند سازی هر چه بیشتر مخاطبان برای حضور در این عرصه تاکید کردند.
گروه انتخاب در پایان این بیانیه، قصههای با محوریت سردار سلیمانی، نیروی انتظامی، غزه و لبخند را نیز ارزشمند توصیفکرد و با ضروری خواندن تولید محتوای مناسب در این زمینه، نقشآفرینی روزافزون قصهگویان در این عرصه خواستار شدند.
بر همین اساس نیز گروه داوری این رویداد فرهنگی هنری، در بخش مدرن کلاسیک گروه سنی دختران و پسران، عسل شیرینپور با قصه «خر برفت»، آنیسا خورسند فر با قصه «دیو دیگ به سر»، و ماهک علیزاده با قصه «گلابتون» را برگزیده معرفیکرد و یکتا رحمتی با قصه «آوازی برای وطن» و فاطمه منتظری با قصه «درصدف» را شایسته قدردانی شناخت.
داوران در همین بخش و در گروه سنی مردان و زنان، هدیه عاشوری با قصه «پلنگ خوب»، طاهره رمضانینژاد و سمیه رنجبر را به ترتیب با قصههای «موش کتابخانه» و «هنریتا و تخممرغ طلایی» برگزیده اعلام و رضا پیلهور با قصه «آهوی گردندراز» و فاطمه نوروزی را با قصه «گنج در دریاچه مهتابی» شایسته قدردانی ارزیابیکرد.
گروه انتخاب در این میان، هلیا میرزاخانی با قصه «کیومرث» را برگزیده بخش آیینیسنتی گروه سنی دختران و پسران اعلامکرد و سیتا فرساد با قصه «سهراب و گُردآفرید» را شایسته قدردانی دانست.
داوران این رویداد فرهنگی هنری در این میان، به معرفی برگزیدگان گروه سنی زبان و مردان بخش آیینیسنتی پرداختند و فاطمه زارعی با قصه «رستم و اکوان دیو» را بهعنوان برگزیده انتخابکردند.
هیأت داوری همچنین، سیده فهیمه تولاییان با قصه «کرم سه نقطه» را برگزیده بخش زبان اشاره دانست و سمیه رمضانی با قصه «عروسک نخی» را شایسته تجلیل معرفیکرد.
هیأت داوری در بخش پدربزرگها و مادربزرگها، فاطمه قوامی با قصه «سهخواهر» را راه یافته و خدیجه توسلی با قصه «مروارید گمشده»، میترا شکرگزار با قصه «برادر دیوانه، برادر عاقل»، حمیدرضا ربیعی با قصه «اشکندر شاخدار» را شایسته قدردانی در این بخش ارزیابیکرد.
گروه انتخاب محمد شعبانی با قصه «او یک قهرمان بود» را برگزیده بخش سردار سلیمانی، فاطمه نصیر با قصه «یک دقیقه هیس!» را منتخب بخش قصههای لبخند و فاطمهگلگلی با قصه «مادر مادر است»، اسماً نباتپور با قصه «بچههای غزه» و فاطمه زهرا کریمی و سنا سوناز را بهترتیب با قصههای «ملکه مهربان و باغچه» و «هرگز کوچنمیکنم» برگزیده بخش قصه با محوریت کودکان مظلوم غزه اعلامکرد.
گفتنیاست، آئین پایانی مرحله استانی بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در گیلان، روزهای ۲۷ تا ۲۹ آبان ۱۴۰۲ در سالن سینمای ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در رشت برگزار شد و با هنر نمایی ناصر وحدتی، نویسنده و خواننده فولکلور گیلانی همراه بود.
پخش کلیپ روند اجرای مرحله استانی جشنواره قصهگویی و موشن گرافی این رویداد فرهنگی، قصهگویی قصهگویان برگزیده و تجلیل از قصهگویان منتخب، پایانبخش این آئین بهشمارمیرفت.
آیینپایانی این رویداد بینالمللی همزمان با شب یلدای سال ۱۴۰۲ در یزد برگزار میشود.
[ad_2]
منبع