دانشگاه جامع علمی کاربردی با هدف تأمین نیروی ماهر کار و پرورش تکنیسین و حلقه وصل بین کارگر، نیروی ساده کار و مهندسان و آن¬هایی که علم کار را دارند، تأسیس شده است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گیلان به مناسبت سی¬وسومین سالروز تأسیس این دانشگاه در جمع اصحاب رسانه گفت: دانشگاه علمی کاربردی با توجه به هدف و رسالتی که برای خود تعریف کرده، توانسته در طول چند سال گذشته، با توجه به نیاز بازار کار با هدف تأمین نیروی ماهر کار، پرورش تکنیسین و افرادی که حلقه اتصال بین نیروی ساده و مهندسی هستند، عمل نماید.
ابراهیم کازرونی منفرد گفت: در سال ۱۴۰۰ آمایش نظام آموزش دانشگاه جامع علمی کاربردی آغاز شد و اطلاعات آماری جهت اجرای این طرح در استان، به روزرسانی شده است. وی با اشاره به این¬که بر اساس این آمایش در سال ۱۴۰۱ در سراسر کشور، ۸۷۷۵ کد رشته¬محل تعریف شده است و در مهر ماه سال جاری ۸۶ کد رشته در دانشگاه جامع علمی کاربردی استان ایجاد شده است که با توجه به رصد دانشگاه و این¬که در آینده مشاغل نوظهور و کم¬سرمایه مورد توجه قرار خواهد گرفت.
کازرونی تصریح کرد: بر اساس نیاز کشور و آمایشی که اتفاق افتاد ۱۲۵ رشته جدید در مقطع کاردانی و کارشناسی به تصویب رسید و پذیرش دانشجو در رشته در رشته¬های اینترنت اشیا (دیجیتال مارکتینگ، حوزه-های تربیت¬بدنی و حوزه IT ) صورت گرفت. رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی بیان داشت: یکی از مهم¬ترین موضوعاتی که مطرح است چالش بزرگ بیکاری برای فارغ¬التحصیلان دانشگاه¬های عالی کشور است که با توجه به اهداف این دانشگاه، ۷۳ درصد از دانش¬آموختگان بعد از فارغ¬التحصیلی در بازار کار مشغول می¬شوند و در همین راستا دانشگاه برای ۲۷ درصد باقی¬مانده فارغ¬التحصیلان با صاحبان کسب¬وکار و صنایع آزاد (خصوصی) یک بازآفرینی در نحوه پذیرش دانشجو رقم زد و ظرفیت¬¬های حوزه¬های مختلف را متناسب با اشتغال صنایع را بررسی کرده که این امر در پذیرش سال¬های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ ظرفیتی حدود ۱۵۰۰۰ اشتغال در سطح کشور ایجاد کرد که آینده شغلی آنان را تضمین می¬کند، یعنی به عبارتی بورسیه صنایع و شرکت¬های خصوصی هستند و تصریح کرد در همین راستا چندین شرکت و موسسه نیازشان را به مراکز دانشگاه علمی کاربردی اعلام کردند که می-توان به چند مورد اشاره کرد: بنادر و کشتی¬رانی، خدمات سلامت، صنعت برق، راه¬سازی، فولاد، هواپیمایی، نفت، گاز، پتروشیمی، لاستیک و سرامیک.
کازرونی با اشاره به تصویب اجرای طرح آباد گفت: در اجرای این طرح قرار است دانشگاه جامع علمی کاربردی با همکاری و کمک مابقی دستگاه¬ها و متولیان امر، ۵۰ هزار نفر از فارغ¬التحصیلان زیرنظام¬های مختلف آموزش عالی را برای ایجاد اشتغال، آموزش دهد. وی افزود: در استان گیلان، آموزش برای بیش از ۱۳ هزار نفر از فارغ-التحصیلان آموزش عالی در دستور کار است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گیلان، آماری از وضعیت استان ارائه کرد و گفت: حدود ۵۰۰۰ دانشجو در ۹ مرکز علمی کاربردی با ۸۶ کد رشته در مهر سال جاری تحصیل می¬کنند. وی بیان داشت: تعداد رشته¬های کاردانی و کارشناسی، ۸۱ رشته دانشگاهی می¬باشد.
ابراهیم کازرونی در خصوص کیفی¬سازی آموزش بیان داشت: اجرای طرح نظارت هوشمند از بهمن ۱۴۰۲ کلید زده شد و در اجرای این طرح، سطح امکانات تجهیزات، برگزاری کلاس¬ها و کارگاه¬های آموزشی به صورت مستمر رصد و پایش می¬شود.