تاریخ : دوشنبه, ۱۹ آبان , ۱۴۰۴ Monday, 10 November , 2025

باید آمار درستی از میزان سطح زیر کشت چای تهیه کرد

  • کد خبر : 2372
  • 12 آبان 1392 - 10:35

کارشناس ارشد مدیریت کشاورزی گفت: آمارهای ارائه شده درخصوص سطح قابل بهره‌‏برداری باغات چای با وضعیت موجود، همخوانی ندارد.

حبیب‌ الله رضادوست اظهار کرد: براساس آمارهای اعلام شده از سوی مسئولین میزان سطح بهره‌برداری باغات شمال کشور ۳۲ هزار هکتار است و براساس آخرین آمار موجود از عملکرد سال زراعی ۱۳۹۱، میزان تولید چای خشک ۲۵ هزار تن بوده که اگر این رقم تبدیل به برگ سبز چای شود، میانگین تولید برگ سبز چای در هر هکتار در طول سال زیر چهار تن خواهد شد.

وی افزود: با توجه به استقرار و راه اندازی ایستگاه تحقیقات چای کشور در لاهیجان و وجود کارشناسان مجرب فنی، اقتصادی و همچنین بالا رفتن دانش فنی چایکاران و با درنظر گرفتن آمارهای موجود سنوات گذشته که در آن میزان سطح زیر کشت پایین‌‏تر نیز بوده ولی با این حال میزان تولید نزدیک ۶۰ هزار تن چای خشک گزارش شده که این خود به تنهایی بیانگر این موضع است که میزان تولید برخلاف افزایش دانش فنی چایکاران و سایر موارد کاهش یافته است.

رضادوست ادامه داد: چگونه با وجود پتانسیل‏‌های موجود، میزان تولید در واحد سطح کاهش یافته است؟ آیا علت آن، کاهش میزان عملکرد در واحد سطح بوده یا ارائه آمارهای نادرست از میزان سطح قابل بهره‏‌برداری و میزان باغاتی که به دلیل نبود توجیه اقتصادی توسط چایکاران، رها شده‏‌اند؟

وی با بیان اینکه مبنای برنامه‏‌ریزی و سیاست‏‌گذاری برای نیل به هدفی، داشتن آمار درست و واقعی است، تصریح کرد: لذا اگر اطلاعات موجود نسبت به هدفی که می‏‌خواهیم به آن برسیم، ناقص باشد، قطعا تهیه نقشه راه و برنامه‏‌ریزی جهت نیل به آن ابتر خواهد بود.

رضادوست خاطرنشان کرد: مبحث چای نیز از این مقوله مستثنا نبوده و ابتدا به یک آمار درست از میزان سطح بهره برداری، تعداد بهره بردار و … نیاز است تا براساس آن بتوان برای صنعت چای یک نقشه راهبردی تهیه کرد.کارشناس ارشد مدیریت کشاورزی تاکید کرد: اگر ندانیم میزان تولید دقیقا چه مقدار است، چه طور بایستی برای میزان صادرات و واردات برنا‏مه‌‏ریزی کرده و از ایجاد و فعالیت مافیای چای جلوگیری کنیم.رضادوست گفت: عملا چیزی که شاهد آن هستیم رهاسازی بخش زیادی از باغات چای توسط کشاورزان است که از گردونه تولید خارج شده یا تبدیل به ویلا شده و یا به مخروبه و جنگل بدل شده است که احیای مجدد آن مگر با حرکت جهادگونه مسئولین ذیربط کشور به آسانی امکانپذیر نیست.وی با بیان اینکه چای یک محصول تجاری و ارزشمند برای استان‏‌های شمالی کشور خصوصا استان گیلان است و باعث اشتغالزایی هزاران نفر در این زنجیره تولید شده است، گفت: می‏‌طلبد‌ در ابتدای امر با یک برنامه‏‌ریزی فوری توسط مسئولین استان در قالب سرشماری از میزان باغاتی که رها شده آمار درستی از میزان سطح زیر کشت تهیه کرد و براساس آن تصمیمی برای احیای مجدد باغات چای رها شده اخذ کرد که این امکان با بسیج همگانی سازمان چای در کوتاه‌ترین فرصت امکان پذیر بوده تا بتوانیم یک بانک اطلاعاتی درست از وضعیت موجود تهیه تا اختیار مسئولین تصمیم گیر قرار داده تا براساس مستندات درخصوص چالش‏‌های موجود و پیش رو تصمیم‌گیری کنند.رضادوست در پایان ابراز امیدواری کرد: با تدبیر و امید و با ارائه آمارهای درست و واقعی و بیان شفاف از مشکلات موجود بتوانیم با همدلی مسئولین استان، خصوصا نمایندگان مناطق چای خیز شمال کشور بالاخص دکتر نجفی استاندار گیلان چالش‏‌های پیش روی صنعت چای را کنار زده و شاهد شکوفایی مجدد این صنعت در استان‏مان باشیم./ایسنا

اخبار مرتبط

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد، منتشر نخواهد شد.