گوشت بلدرچین سفید رنگ، بسیار ظریف ودارای مقدارچربی وکلسترول پایینی است که باعث می شود برای سلامت بدن مفید باشد.
این ماده غذایی حاوی طیف وسیعی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای بدن است که از آن جمله می تواند ویتامین B ، فولات، ویتامین E و K را نام برد.
معمولاً پزشکان به افراد مبتلا به کلسترول بالا و یا افرادی که منع غذایی دارند مصرف گوشت بلدرچین را به عنوان جایگزین معرفی و توصیه می کنند.
مصرف گوشت و تخم بلدرچین در دوران بارداری و شیردهی برای مادران بسیار مفید است و سبب تقویت آنها، جلوگیری ازابتلا به انواع بیماری ها و نیز رشد بهتر جنین می شود.
کودکانی که در سن رشد قرار دارند چنانچه روزانه به طور مرتب دوعدد تخم بلدرچین مصرف کنند رشد بهتری به نسبت سایر هم سن و سالان خود پیدا می کنند و ضریب گیرایی دروس و هوش آنها نیز افزایش مطلوبی پیدا می کند.
بلدرچین بالغ در هر سال به طور متوسط ۲۸۰ تخم می گذارد که نرخ بالایی است و در تخم این پرنده، ویتامین B۲، آهن، پتاسیم، کلسیم و فسفر وجود دارد و میزان پروتئین آن حدود ۳ الی ۴ بار از تخم مرغ عادی بالاتر است و به لحاظ ارزش تغذیه ای در جایگاه بهتری قرار دارد.
همچنین تخم بلدرچین حاوی کلسترول خوب HDL و نیز ماده شیمیایی کولین است که باعث می شود یک خوراک مقوی و سالم برای دوران سالمندی باشد و حتی براساس مطالعات از ابتلای افراد به بیماری آلزایمر نیز جلوگیری می کند.
از دیگر خواص درمانی گوشت و تخم بلدرچین می توان موارد زیر را نام برد:
جلوگیری از ابتلا به آرتروز، درمان ورم معده، درمان کم خونی، حذف سموم و فلزات سنگین در خون، مقابله با ابتلا به سرطان و درمان تومورهای سرطانی، تقویت قدرت باروری در مردان و کاهش سطح شاخص پروستات در خون، بهبود حافظه و تقویت قوای مغزی، افزایش سطح سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از تسریع پیر شدن سلول های بدن، تقویت ماهیچه قلب و درنهایت برای زیبایی پوست و مو می توان ازاین ماده خوراکی استفاده کرد.
برای جلوگیری از ریزش موی سر و رفع کدری رنگ پوست می توان از ماسک تخم بلدرچین استفاده کرده و خیلی زود اثر آن را بر افزایش زیبایی مشاهده کرد.
به دلیل خواص درمانی و تقویتی فراوان تخم بلدرچین معمولاً از آن به عنوان مکمل غذایی و تقویتی در دوران نقاهت پس از بیماری استفاده می شود.
منبع : صبح کاسپین


