کودکان نیمی از قند مورد نیاز خود را در صبحانه خود مصرف میکنند.
کسانی که توصیههای سلامتی را در رژیم غذایی خود دنبال میکنند، احتمالاً دریافتهاند که اخیرا رعایت رژیم غذایی که بیشتر بر عدم استفاده از چربی تمرکز داشت به سمت عدم مصرف مواد قندی میرود که تاثیرات سوء بیشتری بر سلامت انسان دارد.
به طور خلاصه بیان کنیم، بخش زیادی از اینکه همیشه گفته شده مصرف چربی باعث چاقی، بیماریهای قلبی و دیگر بیماریهای خطرناک میشود، مربوط برخی تولید کنندگان مواد غذایی و همچنین دانش کم است.
از سوی دیگر، پیش از این ثابت شده که شکر و سایر مواد قندی بیشتر از چربی های سالم، باعث به خطر افتادن سلامت انسان و بروز چاقی میگردد.
البته قابل درک است که هر روز مطلب جدیدی میشنویم و احتمالا خیلیها میزان اطمینانشان از اخبار سلامتی کم شده است؛ اما مطمئن باشید که مصرف زیاد شکر به سلامتیتان آسیب میرساند.
سازمان بهداشت جهانی میگوید، مصرف شکر مردم دنیا بسیار بالاست و آنها باید مصرف شکر خود را به پنج تا ده درصد مواد غذایی روزانه تقلیل دهند.
« فرانچسکو براناکا »، مدیر ادارهی تغذیهی سازمان بهداشت جهانی، در بیانیهای گفت : « شواهد قانع کنندهای داریم که نشان میدهد کاهش مصرف شکر به میزان ده درصد کالری دریافتی روزانه، خطر اضافه وزن، چاقی مفرط و پوسیدگی دندان را کاهش میدهد. »
محققان این سازمان پساز پژوهشی یکساله، در متنی که منتشر شد، توصیههایی را برای کاستن حجم شکر مصرفی مردم ارائه دادهاند.
در این متن تأکید شده مردم بایستی تاحد امکان از خوردن مواد غذایی فرآوری شده که به آنها شکر افزوده میشود، بپرهیزند.
این اغذیهها شامل آبمیوههای تجاری، شربت، کورن فلکس صبحانه، سس گوجه کچاب، آبجو، پیراشکی و عسل شکردار است؛ اما کاهش مواد غذایی دارای شکر طبیعی همچون میوهجات، سبزیجات، شیر و مواد مغذی ضروری توصیه نمیشود.
پژوهشها نشان میدهد، افرادی که مواد غذایی شیرین بیشتری میخورند، بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به بیماریهای مختلف و در نهایت مرگ زودرس قرار دارند.
به گفتهی کارشناسان سازمان بهداشت جهانی، بیشتر مردم به حجم شکری که روزانه مصرف میکنند آگاهی ندارند، و علت آن هم این است که معمولا این شکر به صورت نهفته در مواد غذایی فرآورده شدهای که شیرین به حساب نمیآیند وجود دارد.
طبق تحقیقات، یک قاشق غذاخوری سس قرمز گوجه (کچاب) حاوی چهار گرم شکر (یک قاشق چایخوری شکر) است و میزان شکر یک قوطی نوشابه گازدار به حدود ۴۰ گرم هم میرسد.
اخیرا مرکز سلامت عمومی انگلستان، طی گزارشی با اشاره به قند موجود در غلات و حبوبات، مواد غذایی صبحانه و نوشیدنیها اعلام کرد که کودکان نیمی از قند مورد نیاز خود را در صبحانه خود مصرف میکنند.
پس باید چه کار کرد؟ همه ما میدانیم که فرزندانمان میزان زیادی قند و کربوهیدرات مصرف میکند. با توجه به این که امروزه همه برای انجام کارها عجله دارند، برای تهیه بستههایی غذایی مناسب و فوری راه حل هایی ارائه میدهیم.
مصرف مواد غذایی فرآوری شده را به حداقل برسانید
سعی کنید از مواد غذایی سالم و کامل، در بستههای غذایی خود استفاده نمایید.
اسامی مختلف قندها را بشناسید
در زمان خرید مواد غذایی به غیر از کلمه شکر بر روی برچسب مواد غذایی، به نامهای دیگر شکر که در مواد غذایی استفاده میشود دقت کنید. به میزان قند فروکتوز، مالتوز، دکستروز، ساکاروز و … دقت کنید.
مصرف پروتئین و سبزیجات را افزایش دهید
تخم مرغ، گوشت وسایر پروتئینها و همچنین سبزیجات بهترین انتخاب هستند. زمان تهیه غذا یا انتخاب غذا از منوی رستوران سعی کنید از پروتئین و سبزیجات بیشتری استفاده کنید.
چاشنیها را افزایش دهید
در صورت امکان به جای استفاده از قند اضافی از چاشنی هایی مانند ادویهجات، ترشی یا عصارهها استفاده نمایید.
مواد غذایی خود را بصورت هفتگی تهیه کنید
کاهش مصرف غذاهای فراوری شده آماده، نیازمند زمان گذاشتن برای تهیه مواد غذایی است. برای حل این مشکل بهتر است یک روز کامل برای آشپزی و تهیه وعدههای غذایی سالم وقت بگذارید و هر وقت که نیاز دارید میتوانید به سرعت غذای خود را آماده و مصرف کنید.
برای تنقلات جایگزین پیدا کنید
به عنوان مثال مغز بادام جایگزین مناسبی برای انواع کِرَکِر و ویفر و بیسکوییت است.
خانه خود را عاری از مواد غذایی شیرین کنید
غذاها و مواد غذایی شیرین را از آشپزخانه خود خارج کنید. هیچ کس نمیتواند غذایی که وجود ندارد را بخورد.
به شکر به عنوان اعتیاد نگاه کنید
خاصیت اعتیاد آوری شکر به خوبی مستند شده است. زمانی که مصرف شکر را کاهش میدهید یا قطع میکنید، علائم ترک آن را تجربه میکنید. در این مدت خود را برای تحمل برخی ناراحتیهای موقتی و یا مبارزه با هوسهای جدی آماده کنید. اما مطمئن باشید که پس از ترک اعتیاد مصرف شکر دیگر نیازی به مصرف آن احساس نمی کنید.
منبع : اپک تایمز


