تاریخ : دوشنبه, ۱۹ آبان , ۱۴۰۴ Monday, 10 November , 2025

خانواده‌های گیلانی در مصرف باقلا زیاده‌روی نکنند

  • کد خبر : 1392
  • 09 تیر 1392 - 22:49

کارشناس ارشد مسئول بهداشت مدارس گیلان گفت: برای پیشگیری از بیماری فاویسم، خانواده‌های گیلانی از مصرف زیاد باقلا پرهیز کنند و توصیه‌های پزشکی را جدی بگیرند.

محمدحسن نوین با اشاره به شیوع بیمار فاویسم ناشی از مصرف باقلای درشت در فصل تابستان، اظهار کرد: بیماری فاویسم به دلیل کمبود آنزیم G6pd در افراد ایجاد می‌شود و اگر کسی این آنزیم را نداشته باشد یقیناً در زمره بیماران فاویسمی قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه فاویسم در پسران بیشتر مشاهده می‌شود، افزود: فاویسم در دختران کمتر دیده می‌شود ضمن اینکه در هر شرایط سنی و حتی دوران نوزادی نیز می‌توان به آن مبتلا شد.

این کارشناس مسئول، با اشاره به علایم بیماری فاویسم اذعان کرد: شکسته شدن گلبول‌های قرمز خون موجب زردی و کم‌خونی در افراد می‌شود و این از مهم‌ترین مشخصه‌های فاویسم است.

وی با تصریح بر اینکه مصرف باقلا در بروز و تشدید بیماری فاویسم نقش موثری دارد، متذکر شد: نه تنها مصرف باقلا بلکه مصرف برخی از اقلام دارویی از جمله گروه سولفونامیدها در بروز و تشدید این بیماری نقش مهمی ایفا می‌کند.

نوین درباره اقدام‌های صورت گرفته در زمینه شناساندن بیماری فاویسم به مردم گیلان، یادآور شد: از طریق آموزش چهره به چهره و توزیع بروشورها در سطح مراکز بهداشتی و درمانی و خانه‌های بهداشت درصدد شناساندن و معرفی هر چه بهتر علایم و نشانه‌های این بیماری به خانواده‌ها و افراد مبتلا هستیم.

وی با بیان اینکه فاویسم ناتوانی ایجاد نمی‌کند و جزو بیماری‌های خاص نیست، متذکر شد: با توجه به گرم شدن هوا و وجود محصول باقلا در استان گیلان باید توصیه‌های پزشکی جدی گرفته شود و افراد مبتلا به فاویسم از مصرف باقلا به شدت پرهیز کنند./فارس

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد، منتشر نخواهد شد.