تاریخ : دوشنبه, ۱۹ آبان , ۱۴۰۴ Monday, 10 November , 2025

توسعه خوشه صنعتی تنوع محصول زیتون را افزایش می‌دهد

  • کد خبر : 1632
  • 22 تیر 1392 - 13:49

رئیس ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار گفت: توسعه خوشه صنعتی تنوع محصول و فرآورده‌های زیتون به لحاظ کیفی و کمی را افزایش می‌دهد.

محمد رمضانی خوشه‌های صنعتی را یکی از الگوهای موفق سازماندهی صنایع کوچک و متوسط دانست و اظهار کرد: کاستی‌های صنایع کوچک و متوسط کم‌بازده از طریق خوشه‌های صنعتی برطرف می‌شود.

وی انعطاف‌پذیری و تنوع محصول را از مزیت‌های صنایع کوچک عنوان کرد و افزود: بیش از ۱۲۰ هزار هکتار باغ زیتون در مناطق مختلف کشور ایجاد شده است.

رمضانی با اشاره به نتایج مطالعات انجام شده در زمینه توسعه کشت زیتون در کشور، تصریح کرد: ایجاد ۶۰۰ هزار هکتار باغ زیتون در برنامه توسعه کشور است.

رئیس ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار به اهمیت تولید روغن خوراکی در راستای سیاست رسیدن به مرز خودکفایی اشاره کرد و گفت: روغن زیتون به طور ویژه در سلامت جامعه، ایجاد اشتغال پایدار و ده‌ها مزایای اقتصادی، زیست‌محیطی و … مورد تایید و تاکید مسئولان نظام است.

وی توسعه صنعتی مبتنی بر خوشه‌ها را راهبردی نوین در توسعه پایدار کشورها خواند و بیان کرد: مسئولان برنامه‌ریزی و تصمیم‌ساز کشور به امر مذکور توجه ویژه دارند.

رمضانی با بیان اینکه توسعه خوشه صنعتی زیتون رودبار در سفر نخست هیئت دولت به گیلان مصوب شده است، خاطرنشان کرد: رودبار سابقه بیش از یک‌هزار سال در فرآیند خوشه صنعتی زیتون دارد.

رئیس ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار تشکیل خوشه صنعتی زیتون را دارای ذی‌نفعان مختلفی از جمله صدها کارگاه کوچک و بزرگ فرآوری زیتون، کارخانه‌های متعدد روغن‌کشی، بزرگ‌ترین بازار ارائه انواع محصولات زیتون و نهادهای پشتیبان این محصول اعلام کرد.

وی با اشاره به اینکه ذی‌نفعان خوشه صنعتی زیتون در طول قرن‌ها فعالیت به مجموعه‌ای از واحدهای کسب و کار تبدیل شدند، اذعان کرد: توسعه خوشه صنعتی زیتون در رودبار نه‌تنها موجب رونق اقتصادی منطقه می‌شود بلکه در بهبود و رونق صنعت زیتون‌کاری کشور تاثیرگذار است.

رمضانی به تلاش استانداری گیلان، شرکت شهرک‌های صنعتی و پارک علم و فن‌آوری استان از سال ۹۰ در توسعه خوشه صنعتی زیتون در رودبار اشاره کرد و یادآور شد: ارتقا و بهبود کیفیت محصولات خوشه زیتون مانند روغن و کنسرو زیتون از اهداف طرح مذکور است.

رئیس ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار افزایش اعتماد بین مشتریان درباره کیفیت محصولات زیتون و افزایش سرمایه اجتماعی در حوضه جغرافیایی خوشه را از جمله اهداف توسعه خوشه صنعتی زیتون دانست و اظهار کرد: توسعه خوشه صنعتی زیتون در افزایش تنوع محصولات و فرآورده‌های زیتون به لحاظ کیفی و کمی و همچنین بر ارتقا و ایجاد تنوع در بسته‌بندی محصولات زیتون اثرگذار است.

وی توسعه خوشه صنعتی زیتون را سبب کاهش هزینه‌های تولید برای هر کدام از محصولات زیتون، ارتقای دانش فنی کارخانه‌های روغن‌کشی، بسته‌بندی، باغداران و بازاریان دانست و تصریح کرد: بهبود بازار کسب و کار و رونق اقتصادی منطقه جغرافیایی از دیگر اهداف توسعه خوشه صنعتی زیتون است.

رمضانی با بیان اینکه توسعه خوشه صنعتی زیتون زمینه صادرات محصولات با کیفیت بالا به خارج را فراهم می‌کند، اذعان کرد: توسعه خوشه صنعتی زیتون موجب ایجاد بازارهای جدید با همکاری بازاریان و صنایع زیتون در شهرهای بزرگ و کوچک ایران می‌شود./فارس

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تحریریه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد، منتشر نخواهد شد.